Gepost op

7 interessante altcoins om te kopen in 2018

Welke altcoins kopen in 2018?

Een enorme bubbel? Een voorbijgaande rage? Wat de cynici ook zeggen, cryptocurrencies blijven de haters versteld doen staan.

De “fear of missing out” (bang zijn om de boot te missen) kan een gevaarlijke invloed hebben op financiële beslissingen van velen. Veel van degenen die de grote opmars van bitcoin hebben gemist gaan verwoed op zoek naar de volgende bitcoin – of iets beters.

Maar bestaat dat en is het het risico om te beleggen waard?

Wat zeggen de experts?

Hier volgt een overzicht van 7 cryptocurrencies waarvan experts hebben gezegd dat ze het waard zijn om te kopen in 2018. Net als bitcoin, zijn alle cryptocurrencies onderhevig aan extreme volatiliteit (schommelingen) en risico – dus als je van plan bent munten te kopen, is het de moeite waard om je goed in te lezen en te oriënteren.

Pro-tip: beveilig je aangekochte crypto-munten met de Ledger Nano S. Laat ze niet op een online platform staan! De Ledger Nano S koop je veilig via de officiële website van Ledger.

Bestel direct

#1: Litecoin (LTC)

Marktkapitalisatie (moment van schrijven): €10.9 miljard

Prestaties in 2017: +7,004%

Wie heeft het gemaakt? Voormalig Google werknemer Charlie Lee

Het verhaal achter de munt

Litecoin wordt beschreven als het zilver naast het goud van bitcoin.

Gemaakt door Lee in 2011 als een alternatief voor bitcoin. Lee wilde in wezen de tijd die nodig was om nieuwe transacties te bevestigen en de manier waarop bitcoin werd gemined verkorten om ervoor te zorgen dat iedereen kon deelnemen. “Mijn visie is dat mensen elke dag Litecoin gebruiken om dingen te kopen. Het zou gewoon de betaalmethode bij uitstek moeten zijn,” zei Lee ooit.

Litecoin is ook ontworpen om meer munten te produceren – het heeft een limiet van 84 miljoen munten, tegenover de 21 miljoen van bitcoin. Er zijn momenteel ongeveer 54 miljoen munten in omloop, tegen het huidige aanbod van 16,7 miljoen Bitcoin.

Koop Litecoin via Litebit

#2: Monero (XMR)

Marktkapitalisatie (moment van schrijven): €4.9 miljard

Prestaties in 2017: +2,697%

Wie heeft het gemaakt? Net als bitcoin is de maker van Monero anoniem

Het verhaal achter de munt

De aantrekkingskracht van Monero? Anonimiteit. Met Monero worden de details van elke transactie, inclusief afzender, ontvanger en grootte, vastgelegd in een blockchain, maar zijn ze versluierd en niet traceerbaar. Gebruik Monero en in theorie is het voor niemand anders mogelijk om de punten te verbinden tussen de afzender, ontvanger of de grootte van de transactie.

Ik hoor je zeggen, “dat klinkt als een aantrekkelijke munt voor cybercriminelen”. Klopt. De hackers achter het wereldwijde ransomware-incident WannaCry, dat 230.000 computers met Microsoft Windows infecteerde, eisten betalingen in Monero.

Dat gezegd hebbende, zijn er veel meer gevallen opgetekend van hackers die bitcoin eisen, en de makers van Monero zeggen dat de grootste use cases van de coin niet illegaal zijn. Het zou aantrekkelijk zijn, zeggen ze, aan bedrijven die geld willen rondvoeren zonder dat concurrenten het weten, of aan iemand die simpelweg niet wil dat hun balans en transacties openbaar worden gemaakt.

Er zijn ongeveer 15,5 miljoen XMR in omloop en, in tegenstelling tot bitcoin en Litecoin, heeft Monero geen vaste muntautomaat.

Koop Monero via Litebit

#3: NEO

Marktkapitalisatie (moment van schrijven): €3.3 miljard

Prestaties in 2017: +54,021%

Wie heeft het gemaakt? Da Hongfei, CEO van Onchain en blockchain-evangelist in China, samen met mede-oprichter Erik Zhang

Het verhaal achter de munt

Tung voorspelt dat Neo, het ‘Ethereum van China’, zal ontploffen als China zijn positie op ICO’s en bitcoin versoepelt. Ethereum is de duidelijke nr. 2 achter bitcoin in termen van marktkapitalisatie met $ 61 miljard. Neo heeft duidelijk nog een lange weg te gaan.

Neo bestaat al sinds 2014, toen het “Antshares” werd genoemd. De naam is veranderd om te verwijzen naar de Matrix.

Het circulerend aanbod van NEO bedraagt momenteel 65 miljoen van de in totaal 100 miljoen munten.

Koop NEO via Litebit

#4: Cardano (Ada)

Marktkapitalisatie (moment van schrijven): €8.5 miljard

Prestaties in 2017 (sinds het begin van de handel in oktober): + 1,528%

Wie heeft het gemaakt? Blockchain-ontwikkelaar Input Output Hong Kong (IOHK)

Het verhaal achter de munt

Tung gelooft dat dit next-gen platform het juiste team, toewijding en geld heeft om een echte concurrent voor Ethereum te creëren.

De Cardano-blockchain is net een paar maanden geleden gelanceerd en explodeerde ter plekke met enorme winst in zijn munt, genaamd Ada, in november om in te breken in de top 10 crypto’s in termen van marktkapitalisatie.

Het project begon in 2015 en schreef zichzelf voor als het eerste blockchain-netwerk dat werd ondersteund door een “wetenschappelijke filosofie” en dat werd gebouwd door vooraanstaande academici en ingenieurs door middel van peer-reviewed onderzoek.

De CEO, Charles Hoskinson, zegt dat Cardano problemen van “duurzaamheid, interoperabiliteit en schaalbaarheid aanpakt”, zodat cryptocurrency van een “leuke nieuwigheid” kan gaan naar iets dat door miljarden mensen zou kunnen worden gebruikt en waarmee het in contact kan komen met bestaande financiële systemen. Het framework van Cardano bevindt zich nog in de kinderschoenen en de volgende fase in de roadmap zal ergens in het tweede kwartaal van 2018 van start gaan. Dat betekent dat het framework nog steeds wordt ontwikkeld, en het kan enige tijd duren voordat het het volwaardige slimme contractplatform bereikt dat zijn leiders voor ogen hebben.

Ongeveer 26 miljard van de maximaal 45 miljard munten zijn momenteel in omloop.

Koop Cardano via Litebit

#5: Ripple (XRP)

Marktkapitalisatie (moment van schrijven): €47.7 miljard

Prestaties in 2017: +16,988%

Wie heeft het gemaakt? Webontwikkelaar Ryan Fugger, zakenman Chris Larsen en programmeur Jed McCaleb

Het verhaal achter de munt

Voormalige bitcoin-ontwikkelaars lanceerden softwarebedrijf Ripple in 2012 en zijn digitale valuta, XRP, wordt door sommigen gezien als de logische opvolger van bitcoin.

De New York Times beschreef Ripple ooit als “een kruising tussen Western Union en een valutawisselkantoor, zonder de forse bedragen”, omdat het niet alleen een valuta is, maar ook een systeem waarop elke valuta, inclusief bitcoin, kan worden verhandeld. “Ripple verbindt banken, betalingsproviders, digitale uitwisselingen van activa en bedrijven via RippleNet om een soepele ervaring te bieden om wereldwijd geld te verzenden,” legden de makers uit.

Ripple heeft zijn blockchain-technologie in licentie uitgegeven aan meer dan 100 banken. En een nieuw hedgefonds kondigde onlangs aan dat het in XRP zou worden uitgedrukt. De CEO zei onlangs tegen Fortune: “We zijn geen anti-bank, we zijn geen anti-overheid, we zijn geen anti-fiat-valuta.”

Koop Ripple via Litebit

#6: Iota (MIOTA)

Marktkapitalisatie (moment van schrijven): €7.9 miljard

Prestaties in 2017 (sinds begin van de handel in juni): +446%

Wie heeft het gemaakt? David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener en Dr. Serguei Popov, een team van ondernemers, wiskundigen en ontwikkelaars

Het verhaal achter de munt

De grote belofte van Lota is dat het geen trading fees, miners of blokken heeft. Voor elke transactie die je doet, wordt jouw verwerkingskracht gebruikt om twee andere transacties te valideren, waardoor elke Iota-eigenaar ook een ‘miner’ wordt.

Essentieel is dat Iota zich richt op het worden van de ruggengraat voor veilige machine-naar-machine betalingen in de Internet of Things-economie en uniek is omdat het wordt geprezen als de eerste crypto gemaakt zonder het gebruik van een blockchain. In plaats daarvan is het gebaseerd op een gedistribueerde grootboekarchitectuur genaamd “The Tangle”, een innovatie die is gecrediteerd om drie belangrijke cryptomilestones te bereiken: zero-cost transacties, offline transacties en oneindige schaalbaarheid.

Door de nieuwste samenwerking met Microsoft heeft het net een enorme boost gekregen en het naar de top van de meest waardevolle cryptos gestegen.

Het maximale aanbod van MIOTA is iets minder dan 2,8 miljard en het volledige maximale aanbod is momenteel in omloop.

Koop Iota via Litebit

#7: Bitcoin Cash

Marktkapitalisatie (moment van schrijven): €35.4 miljard

Prestaties in 2017 (sinds het begin van de handel in juli): +684%

Wie heeft het gemaakt? Bitcoin Cash is gemaakt door een team van mensen die de bitcoin blockchain hebben geforked. Het wordt nu bestuurd door meerdere onafhankelijke teams van ontwikkelaars.

Het verhaal achter de munt

Bitcoin Cash is een van de nieuwste cryptocurrencies, ontwikkeld in augustus 2017 als een hard-fork van bitcoin. Wat is dat, een hard-fork? Bij het maken van software betekent het dat de broncode wordt gekopieerd en door een andere partij wordt aangepast. In Bitcoin termen is een fork het splitsen van de blockchain in meerdere richtingen, waardoor de ene chain geen blocks meer van de andere chain accepteert.

Bitcoin Cash werd gecreëerd omdat sommige gebruikers gefrustreerd raakten door hoge kosten en trage verwerkingstijden. Omdat Bitcoin Cash een grotere limiet heeft voor de maximale grootte van een block, beweren de makers dat de cryptocurrency meer capaciteit heeft om transacties met lagere kosten en snellere bevestigingen af ​​te handelen. Aan de andere kant van die redenering zijn de bitcoin-loyalisten die geloven dat toenemende block-groottes de gedecentraliseerde aard van de cryptocurrency in gevaar brengen. Zij zeggen dat het op den duur onbetaalbaar is om Bitcoin Cash te minen, en denken ze dat het door de grotere blokken makkelijker wordt voor miners om het gehele netwerk aan te vallen.

De grootste uitdaging voor Bitcoin Cash op dit moment is adoptie: om het waardevol te maken, moet het bedrijven overtuigen om zowel Bitcoin als Bitcoin Cash te accepteren. Het moet ook miners overtuigen om deel te nemen.

Medio november ging Bitcoin Cash kort over de market cap van Ethereum heen om daarmee de op één na meest waardevolle crypto te worden. Sindsdien is de munt teruggevallen naar de derde plaats. Het circulerend aanbod bedraagt ​​momenteel 16,8 miljoen, op een maximum van 21 miljoen.

Koop Bitcoin Cash via Litebit

Toekomst van de altcoin-markt

Hoewel hij nog steeds extreem optimistisch is over wat ons te wachten staat voor bitcoin, zegt George Tung, mede-oprichter van Cryptos R Us, dat er nog steeds veel opwaartse kansen zijn in het beleggen in minder bekende munten. Al zijn er genoeg mensen die geloven dat bitcoin altijd de nummer 1 qua marktaandeel blijft, Tung gelooft dat het mogelijk is dat een andere munt dat stokje overneemt in de komende drie tot vijf jaar.

Hitesh Malviya, de crypto-consultant achter ItsBlockchain.com, zegt dat bitcoin nu nog duidelijk de plek is voor je investeringen, maar hij denkt dat de grote winsten in crypto’s op de langere termijn ergens anders liggen.

“De alts-industrie is nieuw en het zal minstens een paar jaar duren om mainstream te worden,” zei hij, waarna hij eraan toevoegt: “we kunnen 10x winsten zien – zoals bitcoin dit jaar, in veel alt-munten.”

Doe altijd zelf onderzoek

Met meer dan 1.300 altcoins (eigenlijk elke digitale valuta die geen bitcoin is) om uit te kiezen, is het geen gemakkelijke taak om potentiële interessante munten te ontdekken.

Welke altcoins zijn de moeite waard om te investeren? Om daar iets wijzer in te worden, kun je de volgende 4 punten nagaan:

  1. Bestudeer het team erachter. Waar komen ze vandaan? Zijn ze eerder betrokken geweest bij andere crypto’s? Worden ze ondersteund door iemand en wat voor soort ervaring brengen ze? De alt-munten die het het beste hebben gedaan en de hoogste marktkapitalisaties hebben, hebben de meest ervaren teams achter zich.
  2. Bekijk het waarom. “Hoe bruikbaar is dit? Probeert men een probleem op te lossen dat niet opgelost hoeft te worden? Sommige alt-munten die worden uitgebracht dienen totaal geen functioneel doel.
  3. Bepaal waar ze zich in het proces bevinden. Kijk naar de routekaart van de altcoin en zie hoe ver ze zijn. Hebben ze een testnet of een beta? Worden er nieuwe functies vrijgegeven? Zijn er soft- of hard-forks aan het komen?
  4. Beoordeel de waardering. Aangezien altcoins veel worden gehyped, bekijk ik de huidige marktevaluatie en kijk of ze goed geprijsd zijn. Veel alt-munten zijn veel te duur geprijsd.

Bewaar je crypto’s veilig

Koop de meest verkochte hardware wallet – de Ledger Nano S – nu via de officiële site van Ledger en wees zeker van beveiligde verzending.

Bestel een Ledger Nano S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *