Cryptosteel + 2 Ledger Nano S

240.79

  • Package deal: 1 Cryptosteel + 2 Ledger Nano S
  • Onverwoestbare opslag van je private keys
  • Brandwerend tot 1200 graden en waterdicht
  • 100% roestvrij staal
  • Inclusief levenslange tevredenheidsgarantie
  • De ultieme combinatie met een hardware wallet

Direct bestellen

Categorie:

Beschrijving

Wat is Cryptosteel?

Cryptosteel is een apparaat waarmee je informatie veilig, waterdicht en brand- en schokbestendig kunt beveiligen – een eeuwige back-up tool voor elke vorm van informatie, maar met name voor het beveiligen van bijvoorbeeld de herstelzin van je Bitcoin wallet. Cryptosteel is dus ook de perfecte combinatie met een hardware wallet, omdat deze een zogenaamde backup seed (de 24 woorden) genereert die veilig moet worden bewaard. Als je hardware wallet kwijt raakt of kapot gaat, kun je de backup seed gebruiken om je cryptocurrencies te herstellen!

Ledger biedt nu een package deal aan voor degene die écht serieus met de beveiliging van hun Bitcoins omgaan: 2 Ledger Nano S in combinatie met een Cryptosteel met het Ledger logo.

Met een grootte van 105x60mm is Cryptosteel nauwelijks groter dan een creditcard en weegt het iets meer dan 200 gram. Geen wonder: Cryptosteel is met de hand gemaakt van 100% roestvrij staal (AISI 304).

Als je vanaf de zijkant naar het metalen plaatje kijkt, merk je dat het uit verschillende lagen bestaat. Het product kan worden geopend door het tegen de klok in te draaien, en is vergrendeld met een slot.

Binnenin vind je ruimte voor 12 woorden met 4 tekens aan elke kant, zodat elke pagina een totaal van 48 (96 tekens) heeft.

Hoe werkt Cryptosteel?

Wanneer je bijvoorbeeld een Ledger Nano S koopt, schrijf je de recovery seed of backup seed (24 woorden) op een bijgeleverd briefje. Heel veilig is dit natuurlijk niet, omdat papier niet bestand is tegen water of vuur. Cryptosteel is een metalen plaat waarin je stalen lettertjes schuift.

Cryptosteel wordt geleverd met meer dan 250 roestvrij stalen lettertegels gegraveerd aan elke kant. Codes en wachtwoorden worden handmatig samengesteld uit de meegeleverde set letters. Gebruikers kunnen binnen een paar minuten tot 96 tekens aan vertrouwelijke informatie opslaan, waardoor de veiligheid van de gegevens wordt gegarandeerd zonder dat gespecialiseerde tools of tussenkomst van derden nodig zijn.

Nadat een gewenste reeks is vergrendeld in de Cryptosteel heeft deze weerstand tegen fysieke schade, inclusief vuur en wateroverlast.

Waarom zou ik een Ledger nemen in combinatie met Cryptosteel?

Wanneer je cryptocurrencies bezit, is wat je echt bezit de ‘private keys’. Ze zijn een uniek en kritisch stuk informatie dat wordt gebruikt omje cryptocurrency-transacties te ondertekenen en je geld naar een nieuw adres te verplaatsen. Degene die toegang heeft tot deze gegevens kan toegang hebben tot je vermogen.

Deze privésleutels zijn beveiligd binnen de beveiligde chips van Ledger hardware wallets, maar ze bestaan ook als fysieke back-up in de vorm van 24 woorden. Het wordt een “herstelzin” genoemd en wordt gebruikt om de privésleutels van een nieuw apparaat opnieuw te openen in geval van verlies of vernietiging van uw hardware wallet. De “private keys” en de “herstelzin” zijn exact dezelfde informatie: alleen de weergave is anders – binair in één geval, en door mensen leesbare woorden in de andere.

Een hardware wallet beveiligt je privésleutels, maar er kan van alles met het apparaat gebeuren (vernietiging, diefstal, storing…) en daarom moet je altijd een back up voor noodherstel bewaren. Voor het dagelijkse gebruik hoef je deze herstelzin niet te onthouden of te typen, de hardware wallet slaat het voor je op, je hoeft alleen je pincode in te voeren. Maar je herstelzin is je back up, de onmisbare manier om je wallets en Bitcoins of andere cryptocurrencies te herstellen in geval van verlies van je apparaat. Het is dus absoluut noodzakelijk om een veilige en – voor zover mogelijk – onverwoestbare back up van deze 24 woorden te hebben. Stel je voor dat je apparaat is gestolen of je 24 woorden zijn gewist, verbrand of per ongeluk weggegooid. Je geld kan dan voor altijd verloren gaan, en dat kun je beter voor zijn.

 

Is de Cryptosteel kapot te krijgen?

Volgens Cryptosteel’s eigen zeggen is de informatie binnen maximaal 1200 graden beschermd tegen vuur en water en schokbestendig. Bovendien is de informatie veilig tegen sterke elektrische schokken of andere rampen, zoals zonnewind, nucleaire aanvallen of microgolfbommen. Dit laatste is uiteraard moeilijk om te testen, er zijn filmpjes op internet te vinden waarin mensen hebben geprobeerd om de Cryptosteel te vernietigen, zelfs door het plaatje in het vuur te gooien. Zonder resultaat: de letters waren nog steeds prima te lezen en het plaatje was nog perfect intact.

Koop nu een Cryptosteel en beveilig je backup seed

Als je een groot aantal cryptocurrencies beheert met een hardware wallet, moet je goed voor je herstelzin zorgen omdat dit de sleutel is tot al je digitale geld. Met Cryptosteel is je recovery seed bestand tegen de elementen en kan het ook worden beschermd met een slot zodat niemand de letters kan verwijderen. Het kost even wat tijd om de letters in het metalen plaatje toe te voegen en de prijs is niet laag. Maar voor de optimale opslag van je recovery seed is de Cryptosteel te allerbeste keuze.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cryptosteel + 2 Ledger Nano S” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *