Trezor review – de topper onder de hardware wallets

Trezor was een van de allereerste bedrijven die in 2014 een hardware wallet begon aan te bieden. Deze wallets van Trezor beschermen je tegen malware en geven je de mogelijkheid om geheel veilig betalingen over te maken door de USB van de Trezor te koppelen aan een pc. Lees snel onze Trezor review!

Ontwikkeld door het Tsjechische bedrijf SatoshiLabs, is het apparaat ontworpen om een ​​extra authenticatielaag toe te voegen aan alle uitgaande Bitcoin transacties. Trezor maakt gebruik van een aantal slimme trucs om de veiligheid te waarborgen, zelfs op malware geïnfecteerde en onveilige pc’s of laptops.

Unboxing en specs

Het apparaat is iets breder dan een gemiddelde USB stick en komt in een kleine verpakking.

De verpakking heeft een holografische veiligheidssticker over de opening, waarmee het een waarschuwing afgeeft om contact op te nemen met de leverancier als het vermoeden bestaat dat het pakket al eerder geopend is.

Wat zit er in het pakket?

  • Het Trezor apparaat
  • Micro-USB kabel
  • Installatiehandleiding
  • Kleine sleutel.

Het apparaat wordt geleverd in de kleuren wit, grijs en zwart, is qua afmeting 60 x 30 x 6 mm en weegt 12 gram. Hoewel er geen volledige waterdicht certificaat bij wordt geleverd, zegt het bedrijf dat het apparaat minstens waterbestendig is.

Wat de hardware betreft, is de Trezor gebaseerd op een ARM Cortex M3-processor, geklokt op 120MHz. Het heeft een 128 x 64 pixel OLED scherm dat scherp oogt.

Het product bevat twee fysieke knoppen, die gebruikt kunnen worden om een ​​aantal acties uit te voeren die nodig zijn om het apparaat op te zetten en transacties te ondertekenen.

Een standaard micro-USB poort bevindt zich onderaan de Trezor. De micro-USB poort is de enige communicatie van het apparaat met de buitenwereld en de enige bron van stroom, aangezien er geen batterij in het product aanwezig is.

De bovenkant van het apparaat en de randen voelen zeer robuust aan en het plastic heeft een matte anti-krasafwerking.

Trezor installatie

Het installeren van het apparaat is eenvoudig, maar zoals elke hardware wallet ben je er even mee bezig Nadat je het apparaat hebt aangesloten, is de eerste stap om over te gaan naar myTREZOR en een browser plugin te downloaden. Het proces is geautomatiseerd, maar als gebruiker dien je wel de plugin zelf te installeren.

Zodra de plugin is geactiveerd, vraagt ​​myTREZOR je een pincode in te voeren. Ook dit is volledig beveiligd, je typt de PIN-code niet echt, maar je klikt op verduisterde numerieke cijfers die in de browser worden weergegeven. De positie van elk nummer verandert willekeurig, dus elke keer dat je de pincode invoert, moet je het Trezor-apparaat voor de lay-out controleren. Een aanvaller met volledige toegang tot het bureaublad zou de nummers niet kunnen bepalen, aangezien ze alleen op het Trezor-apparaat worden weergegeven.

De volgende actie is het genereren van een willekeurige 24-woord seed. Met deze seed kunt je je Trezor wallet reconstrueren als je het apparaat kwijtraakt. Dit is de enige back-up die kan worden gebruikt om je wallet te herstellen bij verlies of diefstal. Trezor gebruikt BIP39- en BIP44-normen voor het maken van nieuwe wallets, zodat de gegenereerde seed kan worden hersteld en gebruikt door andere compatibele wallets.

SatoshiLabs bevestigde dat gebruikers Mycelium 2.0, Wallet32 of Multibit HD kunnen gebruiken om Trezor’s herstellings seed op hun computer te laden.

De gehele setup moet maximaal 10-15 minuten duren.

Bitcoins veilig verzenden

De Trezor probeert twee tegenovergestelde uitersten bij elkaar te brengen. Aan de ene kant voegt het een nieuwe beveiligingslaag toe, maar tegelijkertijd probeert het de gebruikerservaring zo eenvoudig mogelijk te maken.

Het gebruik van Trezor is niet tijdrovend en een transactie kan worden goedgekeurd in een kwestie van een paar klikken en minimale interactie met het apparaat zelf. U heeft het apparaat niet nodig om Bitcoins te ontvangen, alleen om ze te verzenden.

Momenteel werkt het Trezor-apparaat alleen met desktopbesturingssystemen zoals Windows, OS X en Linux. Dit betekent dat u het niet kunt koppelen aan uw mobiele telefoon of tablet, tenzij u een Windows 8.1 tablet gebruikt. Satoshi Labs werkt echter aan het activeren van de USB On-The-Go (OTG) -functionaliteit, waardoor het op Android-apparaten kan worden gebruikt. Een open source bibliotheek voor Android OTG support is al beschikbaar op GitHub. Een andere update maakt ondersteuning mogelijk voor BIP70, het meest recente Bitcoin betalingsprotocol dat is ontworpen om extra beveiligingsgerichte functies te bieden.

Trezor hardware wallet kopen

Wat ons betreft een top keuze! De Trezor wallet is hier te koop voor €89.