Gepost op

Omgaan met de “Bitcoin Cash” fork op je Ledger wallet

Ledger kwam op haar site met een gedetailleerde uitleg over hoe om te gaan met de aanstaande Bitcoin Cash fork. Hier volgt een samenvatting.

De hard fork vindt plaats op 1 augustus om 15:20 Nederlandse tijd.

Belangrijk: Je bitcoins lopen geen risico, en je kunt Bitcoin Cash gaan gebruiken enkel en alleen als je dat wilt.

Vóór de fork: bijwerken van je Ledger-apparaten

Onderstaande stappen hoef je alleen uit te voeren als je transacties wilt uitvoeren op de Bitcoin Cash-chain.

Ledger Nano S / Ledger Blue, Nano en HW.1 eigenaren: update de “Ledger Bitcoin Wallet” Chrome applicatie naar de 1.8.0 versie (het opnieuw opstarten van Chrome moet genoeg zijn).

Ledger Nano S / Ledger Blue eigenaren: je moet de toepassing “Bitcoin Cash” van Ledger Manager installeren en gebruiken om transacties te doen op de Bitcoin Cash-keten. Dit vereist de nieuwste firmware voor de Nano S (1.3.1). Volg de handleiding om bij te werken.

Nano- en HW.1-eigenaren: je moet de 1.0.2 firmware-update installeren samen met de geupdate Ledger Bitcoin Wallet Chrome applicatie.

Voor alle Unplugged-eigenaren, of iedereen die zijn apparaat niet wilt updaten: je krijgt nog steeds de mogelijkheid tot gebruik van Bitcoin Cash. Als je direct Bitcoin Cash wilt gebruiken, moet je je private keys importeren in een geschikte wallet. Wees er wel van bewust dat er mogelijk scammers die neppe splitting tools of “Bitcoin cash” wallets promoten. Doe je eigen onderzoek! Ledger raadt https://github.com/NicolasDorier/BCCSpliter aan.

Vóór de fork: geld verzenden naar een “Bitcoin Cash friendly”-exchange

Ledger raadt niet aan om dit te doen, maar het is een optie om te overwegen als je zo snel als mogelijk wilt beginnen met handelen in Bitcoin Cash (dus nog voor de Bitcoin Cash-keten daadwerkelijk transacties accepteert).

De chain wijzigen in de Bitcoin Wallet Chrome applicatie

Ledger settings

Je kunt er in de Ledger Chrome applicatie voor kiezen in welke chain je van plan bent om transacties te doen. Dit kun je wijzigen in de instellingen, of een keuze maken wanneer de applicatie opstart.

Ledger chain kiezen

Na de fork: richtlijnen

Je kunt na de fork transacties uitvoeren op de Bitcoin Cash Blockchain, dat wordt ondersteunt door de nieuwe Bitcoin Wallet Chrome applicatie. Voor de fork is dit nog niet mogelijk.

Wanneer je een Ledger Nano S of Blue bezit, zorg er dan voor dat je altijd de Bitcoin Cash applicatie opent voordat je een transactie gaat doen op de Blockchain – open dus niet de Bitcoin applicatie.

Afhankelijk van de hashkracht die beschikbaar is op de Bitcoin Cash chain, kunnen transacties tergend langzaam zijn. Dit kan tot wel een halve dag tot meerdere dagen duren. Transacties kunnen daardoor vertraging oplopen. Verwacht een hevig chaotisch landschap in het begin!

Na de fork: je coins splitten

Ledger Blockchain selecteren

Splitten is niet langer noodzakelijk nu Bitcoin Cash een zogenaamde “two-way replay protection” biedt. Het is echter nog steeds aanbevolen als je van plan bent om je Bitcoin Cash voor enige tijd vast te houden om er zeker van te zijn dat je geen slachtoffer wordt van scammers (die hoogstwaarschijnlijk gaan inspelen op de verwarring tussen de twee Blockchains). Op deze manier heb je een veilig vangnet als de Bitcoin Cash programmeurs ervoor kiezen om de replay protection niet door te voeren op enig moment.

Hoe split ik?

De Bitcoins die je bezit worden gedupliceerd op de Bitcoin Cash chain. Splitten doe je door transacties uit te voeren met je gedupliceerde coins op de Bitcoin Cash chain en die te plaatsen in een nieuwe plek in je wallet.

Open de Ledger Wallet Chrome applicatie op de Bitcoin Cash Split chain en schrijf een adres op.

Schakel dan naar de Bitcoin Cash chain en voer een transactie uit naar dit adres (uiteraard valideer je het adres op de Ledger).

Je kunt ervoor kiezen om je volledige saldo op dat adres te storten of een losse transactie te doen.

Na de fork: transacties uitvoeren

Open de Ledger Wallet Chrome applicatie op de Bitcoin Cash Split chain (als je je geld split) of op de Bitcoin Cash chain (als je je geld niet split) en voer transacties uit zoals je gewend bent.

Let op: de fork zal voor een hoop volaliteit zorgen. Je hardware wallet helpt je om je bezittingen veilig te bewaren en transacties uit te voeren, maar wees extreem sucuur als je je digitale geld van de ene naar de andere plek verhuist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *