Gepost op

De nieuwe Trezor T is nu te bestellen

SatoshiLabs, de producent achter de populaire Trezor hardware wallet, maakte gister bekend dat haar nieuwste hardware wallet – de Trezor T – nu beschikbaar is als pre-order. De pre-orders gaan in batches met verschillende prijzen, variĆ«rend van 119 tot 149 euro. Verwachte levertijd van de eerste batch Trezor T’s is januari 2018.

De Trezor T voorbestellen

Belangrijkste verbeteringen van de Trezor T

Net als het eerste model Trezor, bewaart de hardware wallet je sleutels en geeft het de mogelijkheid je cryptocurrencies te beheren. “Waarom moet ik de Trezor T dan bestellen?”, horen we je zeggen. We hebben de nieuwe functionaliteit op een rijtje gezet.

Touchscreen

Het grootst zichtbare verschil met zijn voorganger is dat de Trezor T een touchscreen heeft. De Trezor T is hiermee de tweede hardware wallet, na de Ledger Blue, met een touchscreen.

Nieuwe firmware

Trezor T draait op geheel nieuwe firmware, geschreven “from scratch”, genaamd de Trezor Core. Deze is net als de eerste firmware volledig open source. Volgens SatoshiLabs biedt de nieuwe firmware ruimte voor veiligere en makkelijkere implementatie van nieuwe functionaliteit. Hierbij moet je denken aan support voor bijvoorbeeld nieuwe coins.

Snellere processor

De Trezor T komt met een snellere processor, om precies te zijn een ARM Cortex-M4 168Mhz.

Micro SD slot

Door het nieuwe Micro SD slot wordt het straks mogelijk om versleutelde data te bewaren op je hardware wallet, zoals tekst en foto bestanden.

Verwachte prijs

De daadwerkelijke prijs zal binnenkort duidelijk worden. Wie gister een van de eerste batches voorbesteld heeft, betaalde tussen de 119 en 149 euro. Verwacht wordt dat de uiteindelijke prijs hoger zal liggen.

Ondersteunde valuta

Op dit moment ondersteunt de Trezor T de volgende valuta:

  • Bitcoin
  • Litecoin
  • Ethereum
  • Ethereum Classic
  • Dash
  • Zcash
  • NEM

Wat betekent de komst van de Trezor T voor de Trezor One?

De Trezor One zal uiteraard nog gewoon ondersteund blijven, en software updates zullen ook hiervoor worden blijven uitgerold.

Hoe kan ik de Trezor T bestellen?

De Trezor T is hier te bestellen. Als je er op tijd bij bent, ligt de Trezor T dan ergens in januari 2018 op je deurmat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *