Gepost op

€27,5 miljoen in Ether gestolen van online dienst Parity Wallet

Nog meer redenen om een hardware wallet aan te schaffen: een groep onbekende hackers hebben deze week een geschatte 27,5 miljoen euro in Ether buit gemaakt, een van de meest populaire cryptocurrencies.

Volgens CyberScoop ontdekte hackers een kwetsbaarheid in Parity Wallet, een van de vele diensten die bankrekening-achtige crypto wallet diensten aanbieden voor gebruikers om cryptocurrencies te bewaren. Door de kwetsbaarheid konden de hackers ontsnappen met ongeveer 153K ether in drie aparte transacties.

De hack is hier te zien op de Ether blockchain volgens Gavin Wood, mede-oprichten van Ethereum, de software achter Ether.

De aanval begon dinsdagavond laat en ging door tot woensdag.

Naarmate de aanval vorderde kwam een groep zogenaamde “White Hat Hackers” (programmeurs die op zoek zijn naar beveiligingsgaten in software) erachter wat er aan de gang was. CyberScoop meldde dat ze in staat waren om ongeveer 377K Ether te waarborgen, waarvan de waarde ongeveer geschat wordt op 64,5 miljoen euro. Ze maakten hierbij gebruik van hetzelfde lek, om er zo voor te zorgen dat andere kwetsbare wallets de diefstal bespaard bleven. Nadat de het veiligheidslek weer gedicht was beloofde de hackers de cryptocurrencies weer terug te geven aan de rechtmatige eigenaren.

Eerder deze week werd er van handelsplatform CoinDash ongeveer 10,3 miljoen dollar in Ether vervreemd. In juni 2016 probeerden hackers ongeveer 45,5 miljoen euro in cryptocurrency te stelen van risicokapitaalfonds Decentralized Autonomous Organization.

Een nieuwe versie van de software die het veiligheidslek dicht zal zo snel mogelijk gereleased worden.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De vuistregel is nog steeds: zet geld dat je zeker niet kunt missen op een hardware wallet zoals de Ledger Nano S, of de Trezor wallet. Dan kun je zoveel bitcoins kopen als je wilt, en staan je cryptocurrencies met een gerust hart op een veilige plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *