Gepost op

De 7 beste hardware wallets van 2022

Aangezien de meeste cryptocurrencies blijven stijgen en ook steeds meer bedrijven in bijvoorbeeld de detailhandel beginnen met het accepteren van bitcoin en andere digitale valuta’s, is veiligheid van bitcoins een steeds groter issue aan het worden. Hoe vind je nu de meest veilige manier om je bitcoins te bewaren?

Ga je een software wallet gebruiken? Of een hardware wallet? Wat is voor jou de beste bitcoin wallet? Net als bij de meeste technologische dingen, is er een afweging tussen gemak en veiligheid. En laat een hardware wallet nu toevallig hoog scoren op beide vlakken! Sinds de waarde van bitcoin in 2017 extreem is gestegen is de vraag naar hardware wallets enorm.

Wat maakt een hardware wallet dan zo veilig? Een hardware wallet slaat privé sleutels op, meestal versleuteld, op een fysiek stuk hardware dat van computers en internet is afgesloten, waardoor je bitcoins niet gevoelig zijn voor hacks. Hardware wallets kunnen vooral handig zijn als je grote investeringen in cryptocurrencies doet.

Het is gebruikelijk om crypto-investeringen te splitsen, zodat je wat bruikbaar geld in een software wallet of bitcoin credit card kunt houden en de rest in een hardware wallet bewaard. Eigenlijk hetzelfde principe als het hebben van een betaalrekening en een spaarrekening.

Hier volgen de 7 beste hardware wallets van 2017!

#1: Ledger Nano S

De Ledger Nano S wallet is een hardware wallet die meerdere valuta’s, ondersteunt, zoals bitcoin, ether en litecoin. Je kunt meerdere wallet adressen voor elke valuta gebruiken, allemaal op hetzelfde apparaat.

Je kunt de hardware wallet gebruiken om transacties mee uit te voeren. De Ledger Nano S ondersteunt FIDO Second Factor Authentication.

Het apparaat heeft een ingebouwde display, en je bevestigt transacties via een fysieke knop, waardoor je bitcoins nog beter zijn bestand tegen mogelijke malware aanvallen. Gebruik de Ledger apps om met je bitcoins te werken en je gegevens op te slaan op een ander Ledger-apparaat en andere compatibele online wallets zoals Electrum.

#2: Trezor

De Trezor wallet is een multifunctionele hardware wallet die veel munten ondersteunt, waaronder btc, eth en diverse alt-munten. Het apparaat ondersteunt twee-factor-authenticatie en kan zelfs worden gebruikt voor wachtwoordbeheer.

Het apparaat ondersteunt herstel van je bitcoins in geval van verlies of schade, en is een van de meest vertrouwde hardware wallets op de markt.

#3: KeepKey

KeepKey is een strak vormgegeven cryptocurrency wallet, en is recent overgenomen door handelsplatform ShapeShift.

Het toestel is beveiligd met een pincode en gebruikt een knop om transacties te bevestigen die worden weergegeven op het heldere leesbare scherm. KeepKey biedt herstel via een 12-woorden herstelzin die je ergens veilig moet bewaren. Het apparaat werkt op alle belangrijke besturingssystemen waaronder pc, mac, Android en Linux. KeepKey ondersteunt ook andere cryptomunten, waaronder dogecoin, ethereum en litecoin.

#4: Digital Bitbox

Digital BitBox wordt beschouwd als een “minimalistische” bitcoin hardware wallet. Desondanks biedt het apparaat een breed scala aan functies, inclusief optionele tweefactor-verificatie, multi-signature ondersteuning, native software, Tor en TAILS OS compatibiliteit, offline backup en U2F.

Een secundair wachtwoord biedt toegang tot een verborgen portemonnee, en als je te vaak een onjuist wachtwoord invoert wordt er automatisch een nieuwe wallet aangemaakt. Plus, voor technici die veiligheid hoog in het gareel hebben staan, is alles open-source. Ondanks het minimalistische ontwerp, is deze portemonnee rijk aan functionaliteit.

#5: Ledger Blue

De Ledger Blue is de duurste hardware wallet die Ledger aanbiedt, maar daar krijg je ook een hele hoop voor terug. Met de looks van een iPad en enterprise-level beveiliging is de Ledger Blue een van de meest high-end crypto hardware wallets van het moment. Ook op de Ledger Blue zijn de private keys van je cryptomunten op een super beveiligde chip opgeslagen in volledige isolatie.

#6: CoolWallet

CoolWallet is een handzame bitcoin hardware wallet die gemakkelijk past in je gewone, fysieke portemonnee zoals een creditcard. Het mooie aan deze hardare wallet is dat het een scherm heeft dat je saldo weergeeft. Plus, de kaart is waterdicht. CoolWallet houdt net als de meeste hardware wallets privé sleutels veilig weg van het internet. Het apparaat werkt met Bluetooth.

#7: Wirex

Dit is eigenlijk niet per definitie een hardware wallet, maar meer een bitcoin credit card. Toch wilde we je deze handige vorm van bitcoins bewaren niet onthouden! Gebruik de Wirex creditcard zoals je je normale creditcard gebruikt. Het handige is dat je zowel cryptovaluta als euro’s kunt storten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *