Gepost op

Een blik op de Trezor 2 hardware wallet

Veel cryptocurrency liefhebbers zoeken veilige manieren om hun bitcoins te bewaren. Dat is niet meer dan logisch, omdat het geld op een handelsplatform laten staan niet de meest slimme beslissing is. Hardware wallets hebben de laatste tijd de interesse gewekt van veel enthousiastelingen. SatoshiLabs heeft aangekondigd dat ze in de nabije toekomst de opvolger van de Trezor wallet, de Trezor 2 zullen releasen. In hoeverre verschilt de Trezor 2 van de Trezor 1?

Een nieuwe Trezor wallet

Het is voor ons altijd spannend als de fabrikanten van hardware wallets met nieuwe producten komen. Toen SatoshiLabs de originele Trezor wallet introduceerde, omarmden heel wat mensen hem onmiddellijk. En dat is niet heel gek ook, want het is een super veilige oplossing om bitcoin te beveiligen en op te slaan, en ook tegen een redelijk betaalbare prijs.

Echter, het bedrijf is nu op zoek naar manieren om hun producten verder te verbeteren, en het prototype van de Trezor 2 werd eind 2016 getoond. Met de release datum in aantocht (die trouwens nog niet vast staat) zoomen wij alvast in op de ins en outs.

Het Trezor 2 prototype is al geruime tijd ontwikkeld. Het neemt blijkbaar heel wat tijd in beslag om een toch al chique hardware wallet significant te verbeteren. Bovendien heeft de originele Trezor wallet de afgelopen anderhalf jaar een aantal belangrijke software updates gekregen, dus het development team heeft zeker niet stil gezeten.

Wat zijn de verschillen tussen de Trezor 1 en Trezor 2?

De belangrijkste hardware wijzingen die nu bekend zijn:

  • Ten eerste krijgt de Trezor 2 een full-color touchscreen display.
  • Daarnaast bevat de Trezor 2 een MicroSD-ingang, die kan worden gebruikt voor afzonderlijke gegevensopslag of als een manier om een ​​kopie van privé-sleutels op een offline manier te bewaren.
  • Last but not least, de processor van het apparaat zal ook een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. Uit onze eigen ervaring kunnen we stellen dat de Trezor zeker niet tot de langzaamste behoort, maar alle extra beetjes zijn meegenomen uiteraard.

Een andere verbetering vindt echter plaats onder de motorkap.

Allereerst is er de TREZOR Core, een verzameling van tools die ervoor zorgen dat er meer development betrokkenheid mogelijk is vanuit de community. Iedereen kan hiermee code schrijven voor de Trezor 2 op basis van Python. Ontwikkelaars kunnen daarnaast hun eigen custom versies van de firmware bouwen. Op eigen risico uiteraard.

Dat klinkt voor de doorsnee gebruiker wellicht niet gelijk als muziek in de oren, en is natuurlijk volledig optioneel om te gebruiken, maar het kan best interessante nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengen. Als iedereen actief nieuwe functionaliteit kan bedenken en ontwikkelen opent dat deuren die vooralsnog misschien gesloten bleven.

Vooralsnog is het onduidelijk wanneer de Trezor 2 écht verkrijgbaar is als pre-order. Het is op dit moment ook nog niet bekend wat het apparaat moet gaan kosten. De eerste generatie Trezor wallet kost €89, en de verwachting is dat de volgende generatie een iets hoger prijskaartje zal hebben. We hopen in de komende periode meer informatie te ontvangen van SatoshiLabs.

Nog geen Trezor in je bezit? De Trezor 1 is hier te bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *