Bitcoins kopen met iDeal in Nederland

Bitcoins kopen met iDeal is tegenwoordig een fluitje van een cent. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland waar je bitcoins kunt kopen. Zolang je een bitcoin wallet adres hebt, kun je bitcoins kopen in Nederland bij verschillende online providers.

Bitcoin partijen waar je bitcoins met iDeal kunt kopen

Bitcoins kopen met iDeal bij Bitonic

Bitonic was één van de eerste partijen in Nederland waar je bitcoins kunt kopen. Bitonic levert bitcoins direct tegen de prijs die je in het aankoopscherm ziet, er zijn geen prijswijzigingen achteraf. Je hebt geen extra wallet nodig bij Bitonic zelf; in plaats daarvan verstuur je de bitcoins direct naar het gekozen bitcoin adres.

Koop nu via Bitonic.nl

Bitcoins kopen met iDeal bij Litebit

Litebit is een Nederlandse partij en bestaat reeds een aantal jaar. Litebit is gevestigd met een fysiek kantoor in Zoetermeer en biedt 5 dagen per week telefonische ondersteuning. De transactiekosten bedragen op dit moment  €0.42 per transactie als je voor meer dan €100 aan bitcoins koopt. Voor elk bedrag daaronder is de fee €1.42. Best schappelijk als je het ons vraagt! Je kunt een speciale Litebit wallet aanmaken, of de bitcoins naar je eigen bestaande wallet adres sturen.

Koop nu via Litebit.eu

Bitcoins kopen met iDeal bij BTCdirect

BTCdirect is een van de marktleiders op het gebied van bitcoin kopen. Ook een van origine Nederlands bedrijf! Je kunt bitcoins kopen vanaf €10. Bij BTCdirect is wel altijd een verificatie benodigd.

Koop nu via BTCdirect.nl

Hoe werkt het?

  1. Mocht je dit nog niet hebben: maak een bitcoin wallet aan.
  2. Registreer jezelf bij een partij waar je bitcoins kunt kopen (voor bedragen onder de 50 euro hoef je meestal niet te registreren).
  3. Vul het bedrag aan bitcoins in dat je wilt kopen.
  4. Vul je wallet adres in.
  5. Betaal met iDeal.
  6. Binnen enkele minuten zie je de bitcoins in je wallet verschijnen.

Let op: je betaalt meestal een transactiefee over je aangekochte bitcoins. Dit is iets meer (ongeveer 1%) dan wanneer je je bitcoins bij een handelsplatform zoals Kraken zou kopen. Dit is echter een stuk ingewikkelder en kost meer tijd.

Bitcoin wallet aanmaken

Je hebt een bitcoin adres nodig om bitcoins op te storten. Zorg daarom dat je een bitcoin wallet hebt waar je bitcoins naar kunt overmaken. Wil je dat écht veilig doen? Koop een hardware wallet! Vergelijk hardware wallets via deze site. Sneller aan de slag? Maak dan een gratis online bitcoin wallet of een paper wallet aan.

Account aanmaken bij een bitcoin dienst

Wil je voor meer dan 50 euro aan bitcoins kopen, dan moet je vaak een account aanmaken. Hier is dan ook een verificatie voor nodig. Sommige partijen vragen je om een foto te maken van je ID of paspoort, maar soms kun je je verifiëren via je bankrekening (door 1 cent over te maken).

Uit onze ervaringen duurt de verificatie meestal een aantal uren tot een werkdag.