Gepost op

5 redenen om Bitcoin te kopen in 2018 [INFOGRAPHIC]

Bitcoin’s waarde blijft stijgen en er lijkt geen teken te zijn dat deze stijgende trend binnenkort zal stoppen.

Op 28 april 2013 kon één Bitcoin je een leuk paar sneakers kopen.

Op dit moment kun je met diezelfde Bitcoin een gloednieuwe gezinsauto kopen.

Wij vroegen ons dus af: is het nog steeds slim om te investeren omdat we de hoogste waarde nog niet hebben gezien? Of ben je te laat als je nu geen Bitcoin hebt?

We hebben gezocht naar de 5 belangrijkste redenen waarom het niet te laat is om Bitcoin te kopen in deze nieuwe infographic (in het Engels).

Infographic: 5 redenen om Bitcoin te kopen in 2018

Reden #1: De vraag naar Bitcoin groeit nog steeds wereldwijd

In landen als de VS, China en Japan zijn er nog steeds grote stijgingen te zien in het kopen van Bitcoin. Zelfs in minder stabiele economieën zoals Brazilië en Venezuela neemt de acceptatie van Bitcoin toe omdat mensen op zoek zijn naar alternatieven voor hun dalende nationale valuta.

Reden #2: Het totale Bitcoin-aanbod is beperkt tot 21 miljoen munten

Dat betekent dat als de vraag naar Bitcoin blijft stijgen, de waarde ervan zal blijven stijgen. In tegenstelling tot fiat-valuta (de traditionele valuta), waar overheden geld blijven drukken wat leidt tot inflatie.

Reden #3: Mensen met know-how geloven in de technologie

John McAfee – maker van de antivirussoftware – voorspelt dat Bitcoin binnen drie jaar $ 500.000 zal behalen.

Bill Gates vermeldde in 2014 tijdens een interview dat Bitcoin “beter is dan traditionele valuta”.

Richard Branson denkt dat Bitcoin een economische revolutie is en investeert in Bitpay, een Bitcoin-betalingsplatform.

Amerikaanse investeerder in durfkapitaal, Tim Draper, die meer dan $1 miljard verdiende door vroeg in Twitter, Skype en Tesla te investeren: “Over vijf jaar, als je fiat-valuta probeert te gebruiken, zullen ze je uitlachen. Bitcoin en andere cryptocurrencies zullen zo relevant zijn… er zal geen reden zijn om fiat-valuta’s te hebben.”

Reden #4: Algemene acceptatie zal de prijs omhoog duwen

Banken, overheden en beleggers waren in het begin erg sceptisch, maar beginnen nu de waarde van Bitcoin te zien. Landen als Japan erkennen Bitcoin al officieel als een betaalmethode. Traditionele handelsplatformen raken erbij betrokken, wat een grote stap kan zijn naar snellere acceptatie.

Reden #5: We hebben Bitcoin’s volledige potentieel nog niet gezien

Bitcoin is nog niet mainstream. Maar het belangrijkste: Bitcoin zal evolueren. De technologie achter Bitcoin is voortdurend in ontwikkeling om transacties slimmer, sneller en veiliger te maken. Denk aan de laatste update van SegWit die de deur naar innovatie opende.

Conclusie?

Ben je te laat? Bottom line: niemand weet het. Feit is dat er veel potentieel is dat vandaag de dag nog niet is gebruikt of onderzocht.

Maar is het ooit te laat als je in de technologie gelooft?

Desalniettemin zijn er geen garanties, aangezien de prijs van Bitcoin volatiel blijft. Investeer alleen geld dat je kunt missen. En bewaar je privésleutels veilig!

Beveilig je Bitcoins
met de Ledger Nano S

Koop de Ledger Nano S nu via de officiële site
van Ledger en wees zeker van beveiligde verzending.

Bestel via de officiële site

Laat je mening achter!

Heb je nog meer redenen waarom het niet te laat is om in Bitcoin te stappen? Of geloof je dat het juist wél te laat is? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *