Gepost op

1 augustus: verplaats je bitcoins naar een hardware wallet

Op 1 augustus 2017 ontstaat er een situatie waarbij een deel van de bitcoin nodes geen “blocks” meer accepteren die “non-SegWit” zijn. Een denkbaar scenario daarbij is dat dit leidt tot een splitsing van de bitcoin blockchain. Lees snel verder wat dit allemaal betekent.

SegWit op 1 augustus

Allereerst: ons advies

Ons grootste advies is: zorg ervoor dat je voor 1 augustus absoluut geen bitcoins meer hebt staan op een bitcoin exchange. Verplaats je bitcoins naar een wallet waarbij jij de baas bent over de private keys. Een hardware wallet zoals bijvoorbeeld de Ledger wallet is daarvoor de meest veilige oplossing. Wij raden ook aan om 1 augustus af te wachten en even geen transacties te doen met bitcoin.

Op dit moment waarschuwen veel bedrijven waar je bitcoins kunt kopen al voor deze datum, de dag waarop er een User Activated Soft Fork (UASF) gaat plaatsvinden, de zogenaamde Bitcoin Improvement Proposal (BIP).

Wat staat er precies te gebeuren? Wat is BIP148?

Er is een grote stroming binnen de bitcoin community die voor schaalvergroting in bitcoin is. Er is echter veel onenigheid over de te kiezen route om dat te bereiken, maar nu is er een grote groep bitcoin gebruikers die de SegWit-softfork (afsplitsing) gaat afdwingen, in dit geval onder codenaam BIP148. Deze groep gaat per 1 augustus alle blokken van miners zonder SegWit negeren. Alles met als doel om ervoor te zorgen dat de miners geen keus meer hebben anders dan blokken te minen die SegWit ondersteunen. Uit financieel oogpunt is het uiteraard niet aantrekkelijk om te minen voor een blockchain zonder toekomst. Dit alles onder het motto: de meerderheid regeert.

Wat gebeurt er daarna?

Dat is voor iedereen gissen op dit moment. Het is lastig aan te geven hoeveel draagkracht er momenteel is voor BIP148. Vast staat dat er een hoop onrust binnen de bitcoin-wereld zal heersen, en dat er wellicht meerdere versies van Bitcoin gaan bestaan. Het is dan altijd maar de vraag welke van die versies het redt en welke niet.

Tot er meer duidelijkheid is over de weg die bitcoin inslaat is ons advies om rustig af te wachten en zeker geen te grote risico’s te nemen met het handelen in bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *